Política 09/05/2014

Tremosa reclama a Europa que supervisi la qualitat democràtica del govern espanyol

"Volem una democràcia d'ample europeu en lloc d'ibèric", ha defensat

Acn
2 min
El candidat de CiU a les eleccions europees del 25 de maig, a Reus, saluda l'alcalde, Carles Pellicer / EFE

ReusEl candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha reclamat a Europa que supervisi la qualitat democràtica del govern espanyol. "Volem una democràcia d'ample europeu en lloc d'ibèric", ha defensat. En un míting davant d'unes 200 persones a Reus, Tremosa ha subratllat que mentre el primer ministre britànic, David Cameron, ha justificat aquest mateix divendres el referèndum escocès, PP i PSOE no permeten la consulta. "Fixeu-vos quin respecte tan escrupolós , tan democràtic, quin 'fair play'", ha contrastat. Tremosa ha subratllat que igual que el Barça té dos partits per ser campió, Catalunya té també dues oportunitats: el 25-M i el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Recordant que aquest divendres és el Dia d'Europa, Tremosa ha remarcat l'actitud de Cameron davant del referèndum escocès. Segons ha explicat, el primer ministre anglès aquest mateix divendres ha reconegut que no pot mantenir Escòcia dintre de Gran Bretanya si no volen ser-hi. "Fixeu-vos quina diferència amb PP i PSOE", ha lamentat.

Tremosa ha apostat per votar aquest 25-M per demanar a la UE que supervisi Espanya no només en matèria fiscal o bancària, sinó també pel que fa a la qualitat democràtica. De fet, el programa electoral de CiU recull aquesta proposta, ja que aposta per crear un mecanisme europeu que supervisi que els estats membres segueixin complint les condicions d'adhesió, particularment pel que fa a la seva qualitat democràtica.

En aquest sentit, el candidat de CiU ha posat en valor la "mica" d'Europa que existeix, i ha posat d'exemple la supervisió bancària que entrarà en vigor el proper mes de novembre. Al seu parer, mai l'estat espanyol hagués adoptat aquestes bones pràctiques per ell mateix. Ha citat altres beneficis que els catalans tenen només pel fet de formar part de la UE. "La mica d'Europa que tenim ja ens dóna una qualitat, unes bones pràctiques amb les crisis bancàries, amb els trens de mercaderies. Europa té molts defectes, però la mica d'Europa que tenim, nosaltres que pertanyem a Espanya, que no és molt eficient, ja ens millora la vida", ha argumentat.

És per això que s'ha preguntat com els catalans no han de votar en aquestes eleccions del 25 de maig quan a la UE hi ha països "que formen part d'aquest club on hi ha aquest 'fair play' d'Escòcia i aquest exquisit respecte a la voluntat popular". Al seu parer, més que cal altre poble, els catalans haurien de fer seves aquestes eleccions, perquè la UE, "amb la seva marxa lenta, amb les seves limitacions, és un transatlàntic que avança poc a poc però que avança".

Tremosa ha utilitzat el símil futbolístic i ha subratllat que si ara el Barça té dos partits per poder ser campió de lliga, els catalans tenen dues oportunitats, les europees i el 9 de novembre. Ara cal, ha conclòs, "rematar la jugada" després de les passades eleccions i de les manifestacions al carrer, cal "donar un gran suport al president perquè Europa també vegi que els catalans saben omplir les urnes".

stats