POLÍTICA
Política 16/07/2012

Tremosa atribueix l'oposició al concert del Cercle a la dependència de Josep Piqué de l'Estat

L'eurodiputat de CiU carrega contra el president del Cercle d'Economia per oposar-se en un document al model de concert econòmic per a Catalunya

Ara
1 min
L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa

Barcelona"Josep Piqué treballa a Vueling, que depèn d'Iberia, que depèn de Bankia, que depèn de l'Estat. Per això el Cercle està contra el concert?". L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha disparat amb bala aquest dilluns al seu Twitter contra el president del Cercle d'Economia i exlíder del PP a Catalunya, Josep Piqué, després que l'entitat patronal hagi fet públic un document en el qual es desmarca del concert econòmic per a Catalunya i s'hi oposa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Cercle considera que el concert és inconstitucional, en contra del que han apuntat juristes de reconegut prestigi consultats pel Govern. En un tuit posterior, Tremosa afegeix: "El Cercle rebutja el concert i recomana "fixar-se en països federals com Alemanya". Però si allà les regions recapten tots els impostos!".

El Cercle, amb el PP i el PSC

Piqué s'alinea així amb el PP i amb el PSC a Catalunya, que també han fet pinya contra un model de finançament basat en el concert econòmic. Precisament, aquest dilluns la diputada del PSC i portaveu d'economia del partit, Rocío Martínez Sampere, també s'ha referit al Twitter al document del Cercle, que ha considerat "important" i per "llegir amb calma, sense apriorismes de ningú".

stats