Política 12/09/2019

Tres regidors de Ciutadans a Sant Boi, Esparreguera i Platja d'Aro abandonen el partit

Sol·liciten quedar-se com a regidors no adscrits en els respectius consistoris

Efe
1 min
Els diputats de Ciutadans al Parlament, Joan García i Carlos Carrizosa

BarcelonaTres regidors de Ciutadans a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Esparreguera (Baix Llobregat) i Platja d'aro (Baix Empordà) han abandonat el partit aquestes últimes setmanes. Tots tres han demanat, a més, seguir en els seus respectius ajuntaments com a regidors no adscrits, en contra del criteri del partit, que els ha sol·licitat que tornin l'acta. Aquestes baixes se sumen a les de dos regidors de Cs a Sant Vicenç dels Horts i Viladecavalls, que van al·legar discrepàncies amb l'estratègia política d'Albert Rivera.

A Sant Boi de Llobregat, qui plega és Olga Puertas, que va encapçalar la llista de Cs a les eleccions municipals del 26 de maig i va obtenir-hi tres regidors. Al seu torn, Francisco Aguilar va decidir anar-se'n a finals d'agost del grup municipal de Cs a Esparreguera i va deixar el partit amb només un dels dos regidors que havia obtingut al maig. Aguilar va argumentar que el principal motiu de la decisió era "la deriva política del partit, que ha passat de ser un partit centrista a ser un partit totalment de dretes". Per la seva banda, Cs es queda sense cap regidor a Castell-Platja d'Aro amb l'abandonament de José Luis Villa.

En declaracions a Efe, el responsable d'acció institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha instat els regidors a tornar "les seves actes", en compliment del "compromís ètic" del partit que van signar en el seu moment. "Els tres regidors han abandonat els seus respectius grups municipals per interessos personals que no tenen res a veure amb el projecte de Ciutadans", ha assegurat.

stats