Es queda sense representació parlamentària, tot i les primeres dades que li atorgaven tres diputats

Plataforma per Catalunya cau de l'escrutiniPlataforma per Catalunya (PxC) es quedarà fora del Parlament, segons les dades d'un escrutini molt avançat. El partit xenòfob fundat i presidit per Josep Anglada (Barcelona, 1959) no obtindrà representació en les primeres eleccions que es presenta d'àmbit nacional, malgrat que les primeres dades li atorgaven tres escons.


Amb quatre regidors obtinguts al 2007, PxC és la segona força política de l'Ajuntament de Vic, ciutat d'on Anglada és natural i que va veure néixer aquesta força política al 2003. Compta amb dos regidors a Cervera, quatre al Vendrell, dos a Manlleu i està present a Manresa, Sant Martí de Riucorb, Tàrrega, Olot i Roda de Ter amb un regidor en cada municipi.


Amb un discurs antiinmigració, PxC propala idees com la islamització de Catalunya i la repatriació dels nouvinguts. En l'acte central de la campanya, celebrat el passat dilluns, van donar suport a Josep Anglada els líders dels partits d'ultradreta FPÖ austríac, Heinz-Christian Strache; i el president del Vlaams Belang de Flandes, Filip Dewinter.


Més continguts de