Política 06/12/2014

Tres de cada quatre catalans troben que la Constitució ja no és útil, segons una enquesta de 'La Vanguardia'

Un 75% dels enquestats creu que s'ha de revisar la carta magna espanyola i un 18% més reclama que s'interpreti d'una altra manera. En una altra pregunta, un 33,7% creu que ja no queda cap altra sortida que la independència

Ara
1 min

BarcelonaNomés un 4,4% de catalans creu que la Constitució espanyola del 1978, el 36è aniversari de la qual se celebra avui, encara és útil absolutament. Ho diu una enquesta de Feedback que publica 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la pregunta sobre si la carta magna espanyola encara és útil, un 75,6% dels enquestats responen que no i que caldria reformar-la. Un 18,8% indica que sí, però que caldria interpretar-la d'una altra manera. I només el 4,4% està plenament d'acord amb el text tal com està i com s'aplica.

En una altra pregunta sobre l'encaix de Catalunya a Espanya, plantejada amb tres opcions de resposta, els enquestats es distribueixen així:

  • Un 33,7% consideren que és impossible recuperar punts de trobada i que l'única sortida és plantejar la independència de Catalunya de la resta d'Espanya. L'octubre del 2013, aquesta opció va ser triada per un 31,9% dels enquestats, per tant hi ha un increment de gairebé dos punts.
  • Un 48,5% creuen que si es reformés la Constitució, els catalans podrien veure reconegudes les seves demandes i milloraria l'encaix entre Catalunya i Espanya. Fa un any, un 43,9% va escollir aquesta resposta, per tant hi ha un augment de quatre punts i mig.
  • Un 13,6% troben que no cal reformar la Constitució actual, només interpretar-la d'una altra forma. L'octubre de l'any passat, un 17,6% dels entrevistats pensaven això, per tant, hi ha una caiguda de quatre punts en aquesta opció.
stats