Política 21/05/2018

Cinc ferits lleus en un enfrontament per símbols grocs a Canet de Mar

Un grup de persones han acudit a la platja per retirar unes creus grogues col·locades en suport als presos

Agències
1 min
Tres ferits lleus en una enfrontament per símbols grocs a Canet de Mar

BarcelonaCinc persones que custodiaven creus grogues en suport als polítics independentistes presos a la platja de Canet de Mar (Maresme) han patit lesions lleus en un enfrontament amb un grup d'encaputxats que les han retirat, una acció que el president Carles Puigdemont ha atribuït al "feixisme unionista". Segons han informat fonts policials, l'enfrontament s'ha produït a la platja de Canet, on un grup de persones estaven custodiant les creus de color groc que els últims dies els independentistes han clavat en diverses platges del litoral català en suport dels líders del procés independentista empresonats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un grup d'encaputxats s'han acostat al lloc i han recriminat la presència d'aquests símbols en suport als presos, i s'ha iniciat una picabaralla en la qual, segons les fonts, tres dels independentistes han quedat ferits lleus. Carles Puigdemont ha condemnat aquesta actuació en el seu compte de Twitter i ha lamentat que aquest tipus d'"agressions del feixisme unionista" continuïn "impunes".

"No fem cap concessió a les seves provocacions. Si la nostra actitud cívica i no violenta els exaspera, senyal que anem bé. No caiguem en cap provocació", ha indicat Puigdemont en el seu tuit.

Es dona el cas que les desenes de creus grogues amb les quals ciutadans partidaris de la independència van omplir diumenge una platja de Llafranc (Alt Empordà) van generar ahir enfrontaments verbals entre partidaris i detractors d'aquestes accions que promouen els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR).

Precisament, el CDR de Canet de Mar ha denunciat l'agressió i ha convocat una protesta aquesta tarda.

stats