Política 14/05/2015

Trias insta Rajoy a destituir Wert per "mentir" contra el català

L'alcalde de Barcelona creu que les paraules del ministre "són incendiàries i generen indignació general" a Catalunya, on la tranquil·litat en termes lingüístics "és absoluta"

Efe
1 min
Xavier  Trias

BarcelonaL'alcalde de Barcelona i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, ha dit aquest dijous que el president del Govern, Mariano Rajoy, hauria de destituir el ministre d'Educació, Jose Ignacio Wert, per "mentir" quan parla de la situació del castellà a Catalunya. En declaracions als passadissos del Congrés, Wert va comparar la situació actual del castellà al Principat amb la del català durant el franquisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'opinió de l'alcalde per Barcelona, les paraules del ministre "són incendiàries i generen indignació general" a Catalunya, on la tranquil·litat en aquest aspecte "és absoluta", i que per aquesta raó Rajoy ha de dir "prou" i "parar-li els peus" a Wert, a qui ha qualificat de "hooligan". L'alcalde de la capital catalana també ha afegit: "Els atacs al català no tenen sentit. És una eina d'integració dels que vénen de fora".

stats