GUERRA BRUTA
Política 20/09/2016

Trias amplia la querella pel cas del fals compte a Suïssa

Ara
2 min
Trias amplia la querella pel cas del fals compte a Suïssa

BarcelonaL’exalcalde de Barcelona i ara líder de l’oposició al consistori, Xavier Trias, ha ampliat la querella contra el diari El Mundo per haver publicat que tenia un compte a l’estranger, una informació que es va demostrar que era falsa. Per donar més arguments i reforçar els objectius de la querella, els advocats de Trias han inclòs a la demanda les informacions publicades per Ahora Semanal, que asseguren que l’inspector José Ángel Fuentes Gago va viatjar fins a Suïssa el setembre del 2014 amb un maletí amb un milió i mig d’euros, que hauria entregat a un informador a canvi de dades concretes sobre els suposats comptes irregulars de l’exalcalde de Barcelona a l’estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la querella contra tres periodistes d’ El Mundo -Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta i Fernando Lázaro- i l’empresa editora s’ha anat ampliant en funció de les informacions que han anat sortint. L’estratègia de Trias és mantenir oberta fins al final la via judicial. La querella es tramita ara per procediment abreujat, després que la Fiscalia Anticorrupció arxivés la denúncia inicial de la Policia perquè no hi havia prou indicis que avalessin l’existència dels comptes atribuïts a Trias.

Fernández Díaz, al centre de la polèmica

Davant les últimes informacions en relació al cas, l’exalcalde va carregar durament contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui acusa d’estar al darrere de la conxorxa. “És un senyor profundament deshonest que ha fet coses irregulars”, va afirmar ahir en una entrevista a RAC1, des d’on va assegurar que el ministre “té una fixació especial amb la unitat d’Espanya” fins al punt de creure’s que per defensar-la “val tot”.

En canvi, l’exalcalde va admetre que té una relació cordial amb el germà del ministre i líder del PP al consistori, Alberto Fernández Díaz, perquè tenen pactat no parlar dels afers judicials en què estan immersos ell i el seu germà. Amb tot, Trias va reconèixer que s’ha sentit “molt poc acompanyat” per la resta de partits, amb l’excepció d’ERC, de qui sempre ha rebut mostres de suport “amables i afectuoses”. Així, va mostrar-se especialment crític amb l’actitud de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del tinent d’alcalde de la ciutat, Gerardo Pisarello.

stats