Política 07/10/2011

Trias es repeteix cada dia que "la ciutat continua bruta"

Després dels 100 dies de gràcia, l'alcalde de Barcelona reconeix les mancances del seu mandat. També s'ha compromès a no tocar la paga de Nadal dels treballadors del consistori

Ara
2 min
La Mercè, en marxa L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el periodista i pregoner de la Mercè 2011, Joaquim Maria Puyal, en els primers compassos de la festa.

BarcelonaDesprés de 100 dies governant la capital catalana, Xavier Trias ha reconegut a El matí de Catalunya Ràdio que no ha aconseguit canviar tot allò que reclamava a l'alcalde Hereu quan CiU era a l'oposició. Concretament, ha admès que la ciutat "continua bruta" i que cada dia "em queixo a mi mateix perquè està bruta". De fet, ha entès que no és tan fàcil acabar amb la brutícia de carrers i, per aquest motiu, ha avançat que l'equip de govern "collarà més la concessionària" sense "posar-hi més diners".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, l'alcalde ha admès també que "la prostitució continua als carrers". Tot i això, afirma que els veïns de les Rambles l'han "felicitat perquè la situació ja no és la mateixa". Trias es mostra convençut que la seva tàctica "de sancionar els clients i atacar les màfies" donarà fruit, així com ja ho està fent la "bona coordinació" entre Mossos i Guàrdia Urbana.

Diners

Trias també ha parlat de les finances de la ciutat. Ha acabat reconeixent que el PSC "no li va deixar la caixa buida" com "sí que va passar a la Generalitat". Diu que a causa d'aquesta bona situació de les arques municipals no deixarà els treballadors de l'Ajuntament "sense paga extra de Nadal", cosa que no s'ha atrevit a prometre per als regidors, perquè diu que aquesta decisió "s'ha de prendre entre tots".

Sobre els pressupostos per a l'any que ve, ha insinuat que no té cap decisió presa amb un "no m'agrada dir que no a res". Vol "parlar amb tothom" abans de pactar-los, ja que està "obert a tot", encara que hi ha algunes coses que no permetrà com, per exemple, que li diguin de "canviar la política lingüística". Tot i això, ha admès que escoltarà tothom, fins i tot Ricard Gomà, encara que li hagi dit "arrogant" perquè "jo tinc ganes de col·laborar", ha afegit.

L'alcalde ha parlat de diners també en relació amb el turisme. Per als pressupostos de l'any vinent, creu "que s'ha d'invertir als barris" però que s'han de "mimar les zones turístiques perquè la gent hi vulgui viure" i "perquè produeixen grans ingressos". Malgrat tot, ell rebutja l'ecotaxa perquè diu que "és poca quantitat" i que prefereix que li donin "una part de l'IVA", que són molts més diners.

Equipament

Sobre nous equipaments i infraestructures Trias ha lamentat que la L9 de metro no s'unirà entre Lesseps i la ciutat universitària durant aquesta legislatura. Tot i aquest entrebanc per a la ciutat "perquè no podem arruïnar el país", ha assegurat que sí que es continuaran obrint noves llars d'infants públiques, encara que aquestes "les acabi gestionant l'empresa privada". "Hem de mirar que el que fem sigui sostenible", ha proposat.

stats