DIARI DE CAMPANYA
Política 10/05/2015

Trias, enfadat i sense 3G, a una torre de 'telecos'

El míting a la Torre de Collserola on havia d'explicar un projecte industrial acaba convertint-se en una bateria de retrets a Colau

Dani Sánchez Ugart
2 min
Trias i recasens, a la torre de Collserola

BarcelonaTrias puja els 115 metres que separen el mirador de la Torre de Telecomunicacions de Collserola del terra amb l'ascensor, acompanyat del seu equip. L'emplaçament, i el ferri control de seguretat a l'entrada li asseguren que, aquest cop, a diferència del que va passar dissabte, no hi haurà manifestants increpant-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Només hi ha periodistes que l'esperen a la planta 10 de l'antena gegantina projectada per l'arquitecte Norman Foster. Però avui no podran enviar les seves cròniques al minut. Hauran d'esperar-se a baixar, perquè, tot i que es tracta d'una torre de telecomunicacions, la connexió a internet mòbil és deficient. Un operari explica que les antenes de la torre no són de telèfon, sinó que transmeten el senyal de televisió. "Després us deixarem una estona abans de marxar perquè pugueu enviar", explica una persona de l'equip de premsa de l'alcalde alcaldable.

Quan apareix Trias, al costat de la tinent d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, es mira les vistes. Envejables. De 160 graus a la ciutat de Barcelona. Només dificultades per la calitja que cobreix l'atmosfera. Trias ha escollit l'emplaçament perquè, des d'aquí, es veu el Delta del Llobregat i l'alcalde convergent vol presentar un projecte de crear un 22@ industrial en aquesta zona. Però només arribar, l'alcalde ja comença amb un altre tema. En campanya, les al·lusions són constants i ahir, la seva principal rival a les enquestes, Ada Colau, líder en Barcelona en Comú, en va fer de molt directes.

Trias comença amb unes "paraules d'afecte" cap al candidat de CiU que va ser agredit a Nou Barris, i comença un discurs de retrets a l'estil de Colau i Pablo Iglesias, que considera que "generen violència". La irritació en la cara de l'alcalde és evident. Les frases que deixa anar, contundents. Tant, que costa recordar què ha explicat del projecte del qual venia a parlar.

De tornada a terra ferma. Els periodistes que han d'enviar les cròniques es dirigeixen cap a l'ascensor per on han pujat. Amb vistes envejables: el mateix que fan servir els turistes que paguen els 5,6 euros que costa pujar al mirador. Un operari de la torre, però, els informa: "No. Han de baixar pel muntacàrregues. L'ascensor és per a l'equip de Trias".

stats