MUNICIPALS 22-M
Política 17/05/2011

Trias sent "fàstic" per la "tàctica de la por" del PSC i vol governar sol

CiU és partidària de no pactar amb ningú si no té majoria absoluta a l'Ajuntament

Albert Balanzà
2 min

BARCELONAEl cap de llista de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha dit avui que sent "fàstic" per la "tàctica de la por" que està utilitzant el PSC per alertar d'un possible pacte CiU-PP i ha apostat per un govern monocolor en minoria, encapçalat per ell. A la presentació de les seves propostes sobre projecció exterior de Barcelona, als jardins del Palau de Pedralbes, Trias ha sortit al pas de l'últim vídeo electoral difós pel PSC, en el qual es reprodueixen fragments del discurs d'investidura de José María Aznar el 2000 al Congrés, en el qual Trias li va donar suport.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias ha denunciat que la campanya de l'alcalde socialista, Jordi Hereu, recorre a la "tàctica de la por", a un hipotètic pacte CiU-PP, amb la finalitat que la gent que vol un canvi a l'Ajuntament "es quedi a casa" i no vagi a votar el 22 de maig. "No m'imaginava que Hereu acabés fent cas a les tàctiques de (secretari d'organització del PSC, José Zaragoza), que és l'antítesi de com jo entenc la política. És el tipus de política que a mi em fa fàstic", ha afirmat. Trias s'ha mostrat convençut que l'estratègia del PSC no tindrà efecte, perquè "quan un es passa de la ratlla" i "utilitza aquests mètodes, perd": "Són mètodes de gent desesperada. La desesperació porta a cometre aquests errors", ha afegit.

Paral·lelament, ha dit que és "mentida" que CiU pugui ser la porta d'entrada del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ja que la seva intenció és "no pactar amb ningú" i poder governar sol, en minoria i comptant simplement amb més regidors que el segon, encara que no arribi a la majoria absoluta de 21 regidors. "Jo vull governar per ser la força més votada", ha assegurat l'alcaldable de CiU, que ha aprofitat per desmarcar-se de manera rotunda del discurs sobre immigració del candidat del PP, Alberto Fernández Díaz.

stats