Política 10/05/2015

Trias promet 100 milions per crear un 22@ Industrial al delta del Llobregat

El candidat de CiU afirma que generarà un impacte de 35.000 llocs de treball

Dani Sánchez Ugart
1 min
Trias i recasens, a la torre de Collserola

BarcelonaL'alcalde de Barcelona i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, ha promès aquest diumenge la creació d'una nova àrea industrial al delta del Llobregat, el 22@ Industrial. Trias ha posat sobre la taula 100 milions d'euros d'inversió municipal en el projecte, que seria coordinat pel consistori barceloní, però comptaria amb la col·laboració d'altres entitats de la zona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta inversió s'ampliaria la zona industrial en 1.000 noves empreses, que se sumarien a les 2.300 que ja hi ha, i es crearien 35.000 llocs de treball, segons els càlculs del candidat convergent. En el projecte s'hi implicarien actors com el Consorci de la Zona Franca, Mercabarna, els polígons existents, però també Fira de Barcelona, el port, l'aeroport i els municipis de l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

"L'any 2000 es va crear el 22@ per transformar la indústria del Poblenou, lligada a la innovació. Quinze anys després és el coneixement i la tecnologia els que estan transformant la manufactura", ha explicat Trias, que ha considerat que "tenim l'obligació de convertir aquesta zona en un dels principals nuclis productius del sud d'Europa".

stats