Política 11/01/2012

Trias: "La pujada de l'IBI s'ha fet de forma vergonyosa"

L'alcalde de Barcelona qualifica la pujada de l'IBI a què obliga Rajoy de "desastre" i contradiu les mesures d'Alberto Fernández Díaz per aprovar els pressupostos de la ciutat

Ara
2 min
Xavier Trias va donar la benvinguda als reis mags al port de Barcelona / EFE

BarcelonaXavier Trias, alcalde de Barcelona, ha assegurat aquest matí en una entrevista a El matí de Catalunya Radio que l'obligació d'apujar l'IBI a tots els ajuntaments de l'Estat "s'ha fet de forma vergonyosa" i representa una "intromissió en les competències del poder local". Malgrat això, assegura que a la capital catalana "és notarà menys" perquè "s'utilitza un sistema de topalls". Els pressupostos no els afectarà gaire, ha dit, perquè es van fer sense tenir en compte aquest afegit d'ingressos per part de l'IBI. És a dir, són restrictius i aquest afegit no els traurà que ho continuïn sent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Taxa turística

Aquesta mesura recaptatòria que Trias criticava quan es plantejava només en clau barcelonina li sembla ara bé perquè afecta tot el territori. Es mostra comprensiu al respecte "per la difícil situació econòmica que afecta la Generalitat". Tot i això, assegura que ara "la clau" serà "repartir-se els ingressos" que aquesta generi.

Pista de gel

Trias ha reconegut que la pista de gel ha estat deficitària, però que l'any que ve es tornarà a instal·lar. A més, diu que s'hi afegiran millores, entre les quals hi haurà la del bar. A banda del "petit dèficit", l'alcalde assegura que el nadal del 2012 també canviarà "la forma de repartiment de les entrades" als comerços, ja que no pot ser que qui no compri "en tingui igual que un altre".

Sense sostre

Contra les acusacions de la Síndic de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, que la Guàrdia Urbana denuncia persones sense sostre, Trias ha dit que els que han estat multats ha sigut arran d'"activitats incíviques", i no per ser sensesostre. Per això, ha considerat que "la síndica està mal informada" i ha anunciat una reunió entre tots dos.

Canòdrom

N'ha parlat com "una herència" i ha dit que els plans per la cultura a Barcelona s'han de reconduir, però que "la cultura serà prioritària". No ha criticat, però, el fet que el suís Moritz Kung cobri més de 5.000 euros mensuals per dirigir un centre que no existeix; una situació que dura des del 2009 i que ells encara no han corregit des que són al poder.

Bones perspectives

L'alcalde ha volgut pronunciar-se positivament a favor de les perspectives de futur de Barcelona. Diu que les "inversions en smartcity creixeran per part d'estrangers", que el "22@ té molt potencial" i que "l'ampliació del port serà molt gran".

stats