ÚLTIM CONGRÉS DE CDC
Política 08/07/2016

Trias reivindica Pujol com a "referent" però reclama "demanar perdó" i que la nova CDC s'alliberi del passat

L'exalcalde de Barcelona assegura que cal no "perdre l'esperança" en la seva intervenció davant de l'últim congrés del partit. Jacint Borràs, Carles del Pozo i Roser Olóndriz es posaran al capdavant de les sigles hibernades

Oriol March
2 min
L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant la seva intervenció

BarcelonaXavier Trias, exalcalde de Barcelona i un dels dirigents de Convergència amb una trajectòria més dilatada en el temps, ha estat l'encarregat d'obrir el congrés en què les sigles nacionalistes diran adéu al partit. "Hem de demanar perdó i alliberar-nos d'hipoteques del passat", ha assegurat l'exconseller i excap de files a Madrid en referència a Jordi Pujol en el discurs d'obertura del divuitè conclave de CDC, que servirà per fer hibernar les sigles i fer créixer una nova eina política que també estarà presidida per Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo era pujolista. Ha estat el meu referent polític. Gran part de la feina feta ha estat gràcies al seu lideratge. Ara cal renovar idees", ha apuntat Trias, que ha passat bona part del seu discurs glossant les virtuts de Convergència a l'hora de deixar el país amb les "bases" preparades per al futur estat català i també a l'hora de "donar estabilitat" a Espanya, en referència a l'entrada de l'Estat a la zona euro o bé a l'hora d'evitar el rescat durant la primavera del 2010.

"Hem fet una política molt important d'equilibri territorial. La gran força de CDC sempre ha estat el municipalisme. Hem fet una política ambiciosa de cultura: llengua, memòria històrica, voluntat de convivència. Hem assolit importants fites, hem reconstruït la nació, com posa de manifest TV3 i la construcció de les bases del nostre futur estat. Hem cregut sempre en l'autogovern dels catalans", ha reivindicat l'exalcalde de Barcelona.

Nova i reduïda direcció

El partit quedarà ara en mans d'una direcció molt reduïda que comandarà la seva hibernació. En altres paraules, CDC ja no farà acció política, sinó que això correspondrà al nou partit. Les tres persones clau d'aquesta nova etapa seran Jacint Borràs, fundador del partit, acompanyat de Carles del Pozo (exgerent i que va ser detingut en el marc del cas Petrum) i Roser Olóndriz.

stats