Política 19/10/2017

El Tribunal de Comptes accepta donar quinze dies més per pagar la fiança de 5,2 milions pel 9-N

Les defenses havien demanat ampliar el termini per dipositar els diners

Ot Serra
1 min
Artur Mas sortint del TSJC l’octubre del 2015.

MadridEl Tribunal de Comptes concedeix quinze dies més als investigats pel procés participatiu del 9-N per pagar la fiança, de més de 5,2 milions d'euros. El termini s'acabava aquest divendres, 20 d'octubre, després que el 25 de setembre passat el tribunal comuniqués la xifra que considerava que havia costat la consulta i que els seus responsables havien d'afrontar. Les defenses, però, van presentar un recurs en el qual sol·licitaven allargar el termini quinze dies més per recollir prou fons, abans que l'ens fiscalitzador procedeixi a embargar els béns personals dels afectats.

El tribunal notificarà la resposta aquest divendres, de manera que Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i la resta d'alts i ex alts càrrecs del Govern implicats tindran fins al 13 de novembre per dipositar la garantia. Paral·lelament, hi ha interposats dos recursos per part de la defensa que demanen suspendre l'obligació del pagament preventiu de la fiança. Un d'ells denuncia la indefensió dels afectats en la tramitació del procediment, i un altre va contra el requeriment del pagament. Ara el termini s'eixampla unes quantes setmanes i dona més temps al tribunal perquè resolgui aquests recursos, però fonts de la defensa es mostren escèptiques sobre si la resposta arribarà abans de la data assenyalada.

Dilluns ja es van aportar 2,2 milions provinents de la caixa de resistència de les entitats independentistes, ANC i Òmnium Cultural, precisament el mateix dia que l'Audiència Nacional enviava a Soto del Real de manera provisional els seus presidents, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

stats