En breu
Política 15/06/2012

El Tribunal de Comptes obre diligències per investigar el cas Crespo

2 min
El Tribunal de Comptes obre diligències per investigar el cas Crespo

La Fiscalia del Tribunal de Comptes va decidir ahir obrir diligències per l'anomenat cas Crespo de presumptes irregularitats comeses per Xavier Crespo, l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU al Parlament, en relació a certes transaccions econòmiques amb la societat Centres Mèdics Selva Maresme. La Sindicatura de Comptes va examinar aquest assumpte el 2006 i va detectar irregularitats en què estaria implicat el diputat de CiU, però, segons va indicar aquest organisme la setmana passada, no va emetre un informe concloent i només es va limitar a realitzar "treballs de fiscalització".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons va argumentar la Fiscalia del Tribunal de Comptes, la possibilitat que les transaccions entre la societat de centres mèdics i Crespo "poguessin donar lloc a l'existència de responsabilitat comptable" l'obliguen, per llei, a "deduir les pretensions d'aquesta naturalesa". D'aquesta manera, el Tribunal de Comptes investigarà el cas, que ha agafat volada mediàtica a través d'informacions d' El País .

Fa només una setmana, la Sindicatura de Comptes va enviar una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en què assegurava que "mai va existir" l'informe -reclamat per ICV-EUiA- sobre el cas Crespo. En aquesta missiva, la Sindicatura assegurava que sobre aquest assumpte només va dur a terme "treballs de fiscalització que en cap cas poden tenir la consideració d'informes". Aquests "treballs" no van ser aprovats pel ple de l'organisme i, per tant, "no tenen valor a efectes d'auditoria".

Aquesta carta va ser la resposta de la Sindicatura a les queixes de Joan Herrera, el líder d'ICV, que va considerar "intolerable" que l'organisme no entregués l'informe previ sobre les activitats de Crespo. Carme Capdevila, diputada d'ERC, també va reclamar accés a aquesta informació. "Tenim dret a saber i tenir el coneixement de les causes", va raonar Capdevila divendres passat.

stats