Política 03/10/2019

El TC admet a tràmit el recurs de Sànchez, Rull i Turull contra la seva suspensió com a diputats al Congrés

El tribunal, però, manté els presos polítics suspesos mentre pren una decisió

Laia Forès
1 min
Els diputats suspesos de JxCat, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull el dia de la sessió constitutiva al Congrés.

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dijous els recursos de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull contra la decisió de la mesa del Congrés de suspendre'ls com a diputats. L'alt tribunal, però, manté la suspensió dels tres presos polítics de JxCat mentre analitza el recurs perquè, segons assegura el tribunal, "no aprecia una urgència excepcional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez, Rull i Turull van poder recollir les seves actes de diputats i van participar a la sessió constitutiva després de les eleccions del 28-A, però després la mesa va acordar la seva suspensió, tot i que els tres estan en presó preventiva i, per tant, sense cap condemna. Posteriorment, tots tres membres de JxCat van recórrer l'acord de la mesa de la cambra baixa del 24 de maig, que declarava la seva suspensió com a diputats, i el de l'11 de juny, que desestimava la petició de reconsideració de la suspensió.

El TC considera el recurs dels tres membres de JxCat té "una especial transcendència constitucional" perquè planteja un problema sobre el qual no existeix doctrina del TC. "L'assumpte transcendeix el cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals", apunta el tribunal en les tres providències fetes públiques. Ara el Constitucional obre un termini de tres dies perquè la fiscalia i els sol·licitants del recurs d'empara presentin les seves al·legacions.

stats