Política 05/10/2019

El Tribunal de Luxemburg admet a tràmit el recurs de l'ANC per reclamar sancions a Espanya

La Comissió Europea va rebutjar aplicar l'article 7 del Tractat de la UE per violacions de drets

Europa Press
1 min
Elisenda Paluzié, presidenta de l'ANC, aquest dimecres abans d'entrar al judici per la campanya 'Consum estratègic'

BarcelonaEl Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), amb seu a Luxemburg, ha admès a tràmit el recurs de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), contra la decisió de la Comissió Europea de rebutjar el registre d'una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) que demanava aplicar l'article 7 del Tractat de la UE i sancionar Espanya per violacions de drets, segons ha informat aquest dissabte l'ANC en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest article del Tractat de Lisboa recull la possibilitat de sancionar un Estat membre, en aquest cas Espanya, per violar valors bàsics de la UE i pot implicar la pèrdua dels drets de vot en el Consell Europeu. L'Assemblea va demanar, mitjançant una ICE, que s'apliqués l'article 7 a Espanya "per la vulneració dels drets polítics i civils del poble català i per extensió de les minories nacionals i els seus representants".

L'assemblea va presentar la Iniciativa Ciutadana Europea, juntament amb el Consell per la República, el passat 7 de maig, i el 3 de juliol la Comissió Europea va rebutjar admetre-la a tràmit, decisió que les dues organitzacions independentistes van recórrer el 3 de setembre davant el TJUE.

El ple del Secretariat Nacional de l'ANC s'ha reunit aquest dissabte a Riudoms (Tarragona), on ha tractat temes d'organització interna, ha debatut sobre l'actual moment polític, i ha aprovat la creació del servei de voluntariat de l'assemblea i la seva normativa.

stats