Política 02/03/2016

El Tribunal Superior ajorna tres dies la declaració d'Homs pel 9-N

La citació per aquest divendres coincidia amb la segona votació de la investidura al Congrés, d'on Homs és portaveu del grup Democràcia i Llibertat

M.colomer
1 min
El jutge instructor i els fiscals creuen que Homs va tenir un paper clau en el 9-N.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ajornat tres dies la declaració voluntària de l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, per la seva participació en l'organització del procés participatiu del 9-N del 2014. El mateix Homs havia sol·licitat l'ajornament perquè la citació per aquest divendres coincideix amb la segona votació de la investidura al Congrés, on lidera el grup Democràcia i Llibertat. El tribunal ha fixat per al dilluns 7 de març la declaració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que es va descartar investigar Homs, com pretenia d'entrada el sindicat ultra Manos Límpias, la Fiscalia va demanar fa tres setmanes al TSJC que proposés al Tribunal Suprem que l'investigui. Com que Homs és congressista, és aforat i el TSJC no el pot interrogar com a investigat, ho ha de fer el Suprem.

Implicació per una carta

La implicació d'Homs en el cas seria arran de la carta que va enviar a T-Systems, una de les empreses a qui el Govern va encarregar part de la logística del 9-N, en què els informava que la seva feina no estava afectada per la prohibició i que les tasques que els havien contractat eren serveis per facilitar l'exercici de la llibertat d'expressió.

La carta fa que el TSJC vegi Homs com "una persona presumptament relacionada amb els fets objecte d'investigació", perquè va defensar "expressament", i coneixent la prohibició del TC, "per la continuació dels serveis encarregats".

stats