Política 18/09/2017

El Tribunal Suprem té 10 dies per decidir si suspèn la intervenció a la Generalitat

El Govern argumenta que no hi ha base legal per bloquejar els comptes catalans

Júlia Manresa
1 min
El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, posa en perill 500 milions que a Oriol Junqueras li anirien molt bé per rebaixar el dèficit.

MadridLa Generalitat no ha pogut evitar que demà mateix es faci efectiva la intervenció total de les seves finances. El recurs que ha presentat el govern català aquest matí davant el Tribunal Suprem demanant la suspensió cautelar de les mesures de control financer aprovades divendres passat al consell de ministres trigarà dies a tenir resposta per part del tribunal. El tribunal té fins a 10 dies per pronunciar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han aclarit des del Tribunal Suprem, com que el recurs presentat pel govern català sol·licita la suspensió "cautelar" i no "cautelaríssima", el tribunal ha de donar trasllat a les parts implicades perquè presentin al·legacions. Això implica obrir un tràmit de suspensió i que s'hagi d'informar l'Advocacia de l'Estat i, per tant, no s'espera resposta en els propers dies.

De fet, el Tribunal té fins a 10 dies per pronunciar-se, ja que la Generalitat no ha sol·licitat la suspensió cautelaríssima, sinó cautelar. Si hagués optat pel primer tipus de recurs, el Suprem hauria tingut només 48 hores per decidir.

stats