Política 29/12/2013

Trichet, expresident del BCE: "No vam donar ordres ni negociar res amb Zapatero"

En una entrevista a 'El País', l'anterior màxim responsable del Banc Central Europeu nega les afirmacions de l'expresident del govern espanyol en el seu llibre 'El dilema', on diu que les reformes més impopulars les va fer per ordres de Trichet

Ara
1 min

BarcelonaJean Claude Trichet va ser president del Banc Central Europeu (BCE) entre el 2003 i el 2011, i en una entrevista a 'El País' nega el que explica Jose Luis Rodríguez Zapatero en el seu llibre 'El dilema'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi va haver negociació. Vam fer saber al govern espanyol, amb total independència, quina era la manera de recuperar la credibilitat. Llavors Espanya va prendre les decisions que va creure oportunes", explica Trichet.

Zapatero, en el seu llibre, explica que aquelles mesures més impopulars en forma de retallades les va prendre després d'un intercanvi de cartes amb el llavors president del BCE. Aquestes cartes surten publicades al llibre.

"Sempre vaig pensar que les cartes eren propietat dels seus destinataris. Les vam enviar als primers ministres d'Espanya i Itàlia quan estaven perdent confiança dels inversors", comenta Trichet, que insisteix: "No vam donar ordres ni negociar res amb Zapatero".

stats