DISCURS DEL REI
Política 25/12/2013

El PSOE celebra que el rei cridi al diàleg i al respecte a la "diversitat"

Trinidad Jiménez evita subscriure l'anàlisi del PSC conforme el monarca ha anat més enllà que el govern espanyol amb Catalunya i celebra que no hagi "edulcorat" la difícil situació actual

Efe
2 min
Trinidad Jiménez, durant la valoració del discurs del rei / EFE

MadridLa secretària de política social del PSOE, Trinidad Jiménez, ha destacat aquest dimecres com a "nucli fonamental" del missatge del rei la crida que va fer al diàleg i al respecte a la "diversitat" en el context del procés sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trinidad Jiménez, en una compareixença de premsa a la seu de Ferraz, ha valorat de manera "molt positiva" les paraules de Joan Carles i, de manera general, ha afirmat que el discurs ha estat "compromès, proper i realista", així com d'una "transcendència i profunditat" que val la pena destacar. Igualment "molt positiu" li ha semblat a Jiménez que el monarca assumís des de la màxima institució "la necessitat d'exemplaritat i transparència que ens reclama la societat i la ciutadania".

La dirigent socialista ha insistit que el tradicional discurs de Nadal ha estat compromès, segons ha explicat, perquè aborda tots els assumptes d'actualitat política "sense eludir" els que formen part de la crisi econòmica, institucional i territorial que afronta el país.

No ha volgut entrar en l'anàlisi que ha fet el PSC del missatge en creure que el rei ha anat més enllà que el govern espanyol en la qüestió de Catalunya demanant diàleg i reformes, i s'ha limitat a insistir que l'apel·lació del monarca al diàleg i l'entesa és molt important per "millorar la convivència". També ho és el fet que apuntés la possibilitat d'arribar a acords "per reformar les nostres normes de convivència", cosa que fa –ha subratllat– des de la defensa de la unitat d'Espanya, però al mateix temps "amb respecte a la diversitat".

Ha valorat igualment que no hi hagi "edulcorat" la realitat econòmica en afirmar que Espanya no veurà la sortida de la crisi fins que es comenci a crear ocupació, i ha agraït la "proximitat i solidaritat" que va mostrar el rei cap als que ho estan passant pitjor, amb una menció especial als que estan a l'atur. "Molt encertat" ha estat també, ha dit Jiménez, l'elogi que ha fet dels ciutadans, la solidaritat que han demostrat i el suport de les famílies.

stats