TUNÍSIA

Detinguts 33 membres de la família de Ben Ali i la seva dona

El Consell de Ministres del Govern de transició es reunirà avui per primera vegada, sense la presència de tres dels ministres opositors

La televisió estatal de Tunísia ha anunciat avui que 33 membres de la família del president que ha fugit Zine el Abidine Ben Ali i de la seva esposa, Leila Trabelsi, han estat arrestats els darrers dies per diversos delictes contra el país. Tot i això, no ha fet públic qui són ni com han estat arrestats.

Els 33 detinguts han estat posats a disposició judicial.

La Justícia tunisiana va obrir dimecres un procediment contra Ben Ali i diversos membres de la seva família política per "adquisició il legal de béns mobiliaris i immobiliaris, dipòsits financers il·lícits a l'estranger i exportació il·legal de divises".

La investigació judicial inclou l'expresident fugit a l'Aràbia Saudita, la seva dona Leila Trabelsi i els "germans, gendres i nebots" d'ella.

El conegut com a "clan dels Trabelsi" era especialment odiat pels tunisians, que l'acusen d'haver-se apropiat de les riqueses del país, incloses terres i molts béns estatals.

Mentrestant, la situació durant la nit al país ha tornat a ser de relativa calma, segons han indicat a EFE habitants de diverses regions. A la capital no s'han sentit trets durant el toc de queda.

El Consell de Ministres del Govern de transició es reunirà avui per primera vegada, sense la presència de tres dels ministres opositors, i abordarà noves mesures relacionades amb l'amnistia i la separació de poders, van assenyalar a EFE fonts de l'Executiu.

Etiquetes

Més continguts de