Eleccions Municipals
Política 13/01/2011

Tura confirma que es batrà amb Hereu per ser candidata a alcaldessa de Barcelona

Montserrat Tura ha confirmat aquest matí que demanarà ser candidata socialista a l'alcaldia de Barcelona. Això obliga al PSC a celebrar unes primàries, una mesura que desagrada profundament a l'actual alcalde Hereu

Àlex Gutiérrez
2 min
Tura

BarcelonaMontserrat Tura ha comparegut aquest matí a la seu de Barcelona Ciutat del PSC per tal d'anunciar que forçarà unes primàries en què es decideixi qui serà candidat a l'alcaldia de Barcelona per part del PSC. L'exconsellera ja havia insinuat que avaluava aquesta possibilitat, que frustra la voluntat de l'alcalde Hereu de ser únic candidat per part dels socialistes. Carles Martí ha obert l'acte, referint-se a "la companya Montse Tura" i recordant-li que el local "també és casa seva". Tura ha defensat els processos de primàries com a "sans i bons" per a la democràcia i que, per tant, confirma que es presentarà a unes primàries per ser candidata socialista. "No és que em vulgui presentar només a unes primàries, vull ser l'alcaldessa de Barcelona". L'exconsellera ha dit també que hi posarà "capacitat de treball, voluntat de servei, experiència política i de gestió, i la inesgotable confiança que les coses poden sempre millorar si ens esforcem". Tura ha explicitat el seu origen molletà, que no veu com a impediment per ser alcaldessa barcelonina. Així mateix, ha recordat que està en contra de les "decisions bunkeritzades" que causen el distanciament amb la política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre la relació amb Jordi Hereu, Tura ha dit que li té el màxim "respecte" i també una "franca i sincera estimació". I que precisament això facilita un "procés d'elecció de candidats i candidates interessants". També ha posat èmfasi en l'obra de govern, recordant les millores en assistència sanitària de qualitat, transport públic i vida cultural.

Montserrat Tura Camafreita (Mollet del Vallès, 1954), metgessa de professió, va fer la major part de la seva carrera política com a alcaldessa de la seva ciutat natal, entre 1987 i 2003. Diputada des del 1995, va ser consellera a l'ombra de Medi Ambient mentre Maragall era cap de l'oposició. Quan el PSC va guanyar les eleccions, Maragall va comptar aleshores amb ella per dirigir el departament d'Interior. Durant el govern de José Montilla va passar a Justícia, cosa que ja va ser interpretada com un allunyament forçat respecte de les seves preferències. Amb el pas del PSC a l'oposició, Montserrat Tura ha estat designada membre de la mesa del Parlament, una posició que aparentment també l'allunyava de la primera línia de foc a la qual li agrada estar.

stats