Política 30/09/2012

Tura: “No es pot negar la veu a un poble que es vol expressar”

L'exconsellera demana "un missatge clar a favor del dret a decidir" durant la pugna amb Pere Navarro per ser cap de llista del PSC

Sara González
2 min

Barcelona“El clam de llibertat i reconeixement nacional sempre hi és. No veure'l o ignorar-lo és inútil”. Aquesta és l'advertència que ha llançat l'exconsellera Montserrat Tura durant la defensa de la seva candidatura en la pugna amb Pere Navarro per encapçalar la llista del PSC. Tura ha deixat ben clar que “no es pot negar la veu a un poble que es vol expressar” i per això ha defensat que cal una reforma de la Constitució, però també “un missatge clar a favor del dret a decidir”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tura ha volgut avisar el seu partit que la inacció pot passar factura. “L'onatge del mar de la llibertat no existeix sense onades”, ha dit l'exconsellera, qui ha afegit que les massives manifestacions del 10 de juliol del 2010 i la de la Diada són un exemple d'aquestes onades, un “clam” social que cal escoltar. “Cap estat pot impedir que es canalitzi la llibertat d'expressió que tota una onada reclama”, ha demanat. Tura ha insistit que no es pot respondre “amb les mateixes paraules que fa 20 anys”. “Hi ha riscos i costos, però són menors que la inacció”, ha afirmat.

La dirigent socialista ha considerat que Espanya no ha estat capaç d'adaptar-se al pas dels temps i ha subratllat que “les normes les fan els ciutadans” i per tant són ells els que tenen “capacitat per canviar-les”. Ha advertit que CiU voldrà “destruir” el projecte polític del PSC i proclamar-se com “l'única veu autoritzada” i que per això caldrà “coratge, rigor i coherència”.

“Vull encapçalar la llista des de la humilitat i des de l'orgull de representar aquest projecte. Vull fer les coses de manera diferent, de manera agosarada”, ha manifestat Tura. La diputada també ha advertit que els ciutadans no veurà els polítics capaços de resoldre els seus problemes si no renuncien “als privilegis dels càrrecs públics”. Per això l'exconsellera ha instat els dirigents a “trepitjar carrer” i a garantir que “les butxaques i les parets” siguin “de vidre”.

stats