CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 02/12/2010

Tura admet que el PSC no està a l'alçada dels temps

La consellera de Justícia en funcions reconeix que no li ha agradat la campanya negativa del PSC i advoca per obrir un procés de reflexió serè

L.altarriba/m.colomer
1 min

BarcelonaLa consellera de Justícia en funcions i número dos de la llista del PSC, Montserrat Tura, ha considerat avui que el PSC “no està a l'alçada dels temps ni de les demandes dels ciutadans”. En declaracions a Rac1, Tura ha afirmat que fins ara no ha fetg cap valoració de la debacle electoral del PSC perquè vol “pensar molt” les seves paraules. Ha reconegut, això sí, que la derrota de diumenge va ser “molt superior” a la que s'esperava el PSC. “Hem

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Hem ofert a l'electorat un projecte de partit que no és el que desitja, i la derrota ha estat molt superior a la que esperàvem”, ha reconegut Tura. Després que el conseller d'Economia en funcions, Antoni Castells, considerés que a Catalunya li cal un moviment “reformista radical” capaç de ser alternativa al nacionalisme conservador de CiU, Tura ha advocat perquè el PSC faci una “reflexió molt profunda”.

En aquest sentit, però, ha reclamat “calma i serenitat” en el procés de debat intern per “replantejar l'organització”que ha encetat el PSC arran de la desfeta del 28-N i la retirada de José Montilla. Ha tornat a considerar que més important que el grup propi a Madrid, el que realment li cal al PSC és tenir “veu pròpia”, deixant entreveure que ara no la té.

D'altra banda, i en ser preguntada sobre si voldria ser candidata a la Generalitat, ha insistit que “mai” ho ha descartat, tot i que “d'aquí al 2014 poden passar moltes coses”.

stats