ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/01/2011

Tura, disposada a plantejar-se "molt seriosament" presentar batalla a Hereu

La direcció del PSC està pendent de si l'exconsellera Montserrat Tura, actual secretària segona de la Mesa del Parlament, decideix fer el pas per competir amb l'alcalde Jordi Hereu en unes primàries per aconseguir ser el cartell electoral del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

Efe
2 min

BarcelonaSegons que han confirmat a Efe fonts pròximes a Tura, l'exconsellera està pensant "molt seriosament" presentar-se com a candidata per a l'alcaldia de Barcelona, per a la qual cosa hauria d'enfrontar-se amb un Hereu que, malgrat no quallar en els sondejos electorals, té el suport de la direcció de la federació del PSC a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això no obstant, hi ha altres fonts que apunten que Tura sospesaria plantar cara més amb vista al congrés que el PSC ha de celebrar a la tardor, on es rellevarà José Montilla com a primer secretari, un càrrec que pot comportar o no ser al mateix temps el cartell electoral del PSC en les pròximes autonòmiques, cosa que podria dirimir-se en una segona fase després del congrés. En tot cas, la direcció dels socialistes catalans i molts quadres del partit i de l'àmbit municipal estan a l'espera de la decisió que pugui prendre Tura, que podria descobrir-se en els pròxims dies.

La comissió executiva del PSC va aprovar ahir obrir el procés d'elaboració de llistes municipals a partir de dissabte que ve, 15 de gener, i hi haurà un termini de dues o tres setmanes perquè es puguin manifestar els militants que desitgin encapçalar alguna candidatura, per a la qual cosa se celebraran assemblees o primàries, si és el cas, durant la primera quinzena de febrer.

Durant la segona quinzena de febrer es ratificaran les candidatures i a principi de març es procedirà a la designació definitiva dels candidats a alcalde. La direcció de la federació del PSC a Barcelona, que dóna suport a la candidatura de Jordi Hereu a la reelecció com a alcalde de la capital catalana, ha transmès la seva disposició a donar les "màximes facilitats" perquè se celebrin primàries per elegir el candidat per Barcelona.

stats