Política 26/01/2011

Tura recorda a Pujol el seu pacte amb Aznar i l'acusa d'anar "d'un extrem a l'altre segons les conjuntures"

1 min

BarcelonaLa candidata del PSC a les primàries de Barcelona i exconsellera, Montserrat Tura, ha carregat aquest dimecres contra l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, per haver afirmat, en una taula rodona organitzada per l'ACN, que la política espanyola pot portar a la "desaparició" de Catalunya o a la independència. Tura ha dit que "no li havíem sentit dir una cosa així quan era president" i ha recordat a Pujol el seu pacte amb José María Aznar, "una de les persones més negadores de la diversitat de l'Espanya plural". Tura creu que Pujol va "d'un extrem a l'altre en funció de les conjuntures", una actitud que "no correspon a l'alçada d'un polític de la talla de Pujol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident també ha afirmat, en un editorial publicat al butlletí del seu centre d'estudis, que ja no té arguments per rebatre els que aposten per la independència. L'exconsellera ha remarcat que Pujol no feia aquestes afirmacions quan era president, "al contrari", i que "alguns no li hem sabut perdonar mai o no hem pogut entendre mai" el seu pacte amb el PP de José María Aznar, "una de les persones més negadora de la diversitat de l'Espanya plural i composta".

Tura ha recordat que l'expresident ja no està en la política activa. "Entenc que, en la seva condició d'expresident, digui avui coses perquè no ho ha de portar a la pràctica l'endemà, perquè ja no té l'exercici del Govern i del poder de ser president", ha dit.

stats