Política 22/04/2016

Turull, Munté, Buch i dirigents locals de CDC llançaran un projecte per a la refundació del partit

Els impulsors del nou projecte el presentaran en societat el 7 de maig

Efe
2 min
L’expresident de la Generalitat Artur Mas conversant amb Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí i un dels aspirants a dirigir CDC.

BarcelonaEl moviments interns a CDC de cara al procés congressual s'intensifiquen. Segons ha avançat Efe, dirigents de CDC com el president de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, la consellera de la Presidència, Neus Munté, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i figures del món local com David Bonvehí han aproximat posicions sobre el procés de refundació del partit i preparen per al 7 de maig un acte de llançament del projecte que probablement es farà fora de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La primera trobada d'aquest ampli grup es va celebrar dimarts a l'Hotel Barcelona Catedral. La reunió, a la qual van assistir 31 comensals, va servir de punt de partida d'un moviment que sacsejarà el debat precongressual de CDC, ja que incorpora pesos pesants del partit com Turull –que abans del 27-S havia traslladat a Artur Mas la seva predisposició a liderar el partit– i Munté i figures ascendents com Buch.

Darrere del projecte també hi ha la plataforma Moment Zero, que inclou dirigents joves del partit com el mateix Buch, Víctor Cullell i Jordi Cuminal, i 'barons' territorials que són considerats propers al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com David Bonvehí i Lluís Guinó. Segons Efe, en els propers dies podrien sumar-se més noms al projecte.

L'objectiu dels impulsors és atraure també altres corrents interns de CDC com Generació Llibertat o l'espai socialdemòcrata que orbita al voltant de l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat i excoordinador general de CDC, Josep Rull.

Els moviments de Gordó

Més complicada sembla l'entesa amb el sector autoproclamat "centrista" que abandera l'exconseller de Justícia Germà Gordó, un dels dirigents que sospesen postular-se per liderar la nova CDC i que està intensificant en els últims dies els seus moviments amb vistes al procés congressual del partit.

Dimecres passat, Gordó va omplir la sala de l'Hotel Evenia de Barcelona en la qual se celebrava un dels sopars organitzats per Llibergència, el corrent intern que agrupa els liberals de CDC, amb l'assistència de prop d'un centenar de comensals, entre ells el conseller de Cultura, Santi Vila.

El sector que lidera Gordó celebrarà dilluns que ve una "jornada de reflexió sobre Convergència i Barcelona" a la seu del Col·legi d'Advocats de Barcelona, convocada per la plataforma Nova Barcelona.

Qui lidera aquesta plataforma és Teresa Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones i candidata que dóna suport a Gordó en el pols intern que es lliurarà els pròxims mesos per a la renovació de la direcció del partit a la ciutat de Barcelona. Pitarch competirà amb Mercè Homs i la plataforma Moment Barcelona, vinculada al corrent convergent Moment Zero.

stats