Política 11/10/2017

Turull assegura que "molta gent va dir que s'implicaria" si Puigdemont feia un gest per al diàleg

Diu que si l'Estat aplica el 155 demostrarà a la comunitat internacional que no vol parlar

Ara
1 min
Turull remarca que l’únic responsable de l’1-O és el Govern

BarcelonaLa suspensió dels efectes de la DUI no és "ni un pas enrere ni una renúncia", segons ha remarcat aquest dimecres el portaveu del Govern, Jordi Turull. "No hem renunciat a res, però volem dialogar i seure. Ens hem donat un temps mort", ha argumentat en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha assegurat que, tot i no fer-ho públicament, "molta gent va dir que s'implicaria" si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, feia un gest per al diàleg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molta gent diu: 'Si feu un gest, estem compromesos a actuar'", ha insistit sense explicar a qui es referia. No obstant això, Turull ha parlat de gent "importantíssima" en el terreny internacional que ha mantingut contactes amb l'executiu en el marc de la "discreció".

Turull ha remarcat, amb tot, que ahir el Govern va fer un "gran gest" i que "avui el govern espanyol té l'oportunitat de fer-ne un altre": "Avui sabrem si el govern espanyol s'obre al diàleg. Si posa en marxa el 155 és clar que no". En cas que l'executiu de Mariano Rajoy intervingui l'autonomia, ha afegit, voldrà dir que "el diàleg no hi és i això ho veurà la comunitat internacional". "No cal esperar setmanes per saber si hi ha voluntat de diàleg per part de l'estat espanyol", ha conclòs.

Si l'Estat tanca la porta a parlar, ha assenyalat Turull, es declararia la DUI en els "tempos" i procediments que es marquessin al Parlament. "Ens ho han de deixar fer a la nostra manera, perquè som nosaltres que governem", ha dit en un retret velat a la CUP.

stats