Política 12/07/2016

Pascal i Bonvehí es postulen com a tàndem per dirigir el PDC després de la renúncia de Turull

Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, no serà a la direcció. El president del grup parlamentari de Junts pel Sí diu que fa el pas enrere amb la "consciència tranquil·la" sense haver fet "moviments estranys per tombar ningú"

Oriol March
2 min

BarcelonaJordi Turull no es presentarà com a candidat a ser coordinador general del nou Partit Demòcrata Català (PDC), les sigles que aquest cap de setmana han substituït les de Convergència. El president del grup parlamentari ho ha anunciat aquest dimarts al migdia en declaracions als periodistes des de la cambra catalana. Turull, fa uns mesos, es va oferir a l'expresident Artur Mas com a possible candidat a la secretaria general de CDC, però els esdeveniments dels últims dies l'han fet canviar d'opinió. "Ens estàvem endinsant en un debat de vella política", ha indicat Turull, que ha assegurat tenir la "consciència tranquil·la" davant dels moviments dels sectors per descavalcar-lo de la pugna pel lideratge. Immediatament després, Marta Pascal, portaveu de CDC, i David Bonvehí, home fort del partit a les comarques centrals, han anunciat que es presentaran com a tàndem a dirigir el PDC.

"El desencadenant ve d'una reflexió de ja fa uns dies, cal saber interpretar el moment", ha considerat el dirigent nacionalista, que ha apuntat que ha parlat "amb molta gent", però, que li demanava que "no fes un pas al costat". "Vull donar les gràcies a molta gent que s'ha implicat en aquest projecte", ha insistit Turull, que s'ha posat a disposició de la futura direcció executiva "amb lleialtat" de cara als primers passos del PDC. "Ells sabran en què puc ser útil", ha considerat. "No he fet cap jugada estranya per tombar ningú", ha afegit. S'ha mostrat a favor d'una candidatura de consens, sempre que sigui "operativa".

Una candidatura amb Pascal i Bonvehí és ben vista pels afins a Josep Rull i també pels liberals que comanda Marc Guerrero, que conjuntament amb representants del món municipal formaria part de la llista. Llibergència, de fet, ja ha emès un comunicat en què fa costat al tàndem de renovadors que vol manar al partit.

La valoració de Munté

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha apel·lat a la "correcció institucional" per evitar valorar el pas enrere de Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí, de la cursa per liderar el Partit Demòcrata Català. "No em sembla adequat entrar en valoracions de partit, represento un Govern de diferents sensibilitats i crec que ara i aquí no pertoca", ha argumentat. El més probable és que Munté sigui la vicepresidenta del nou partit, fent tàndem amb Artur Mas.

stats