Política 07/11/2014

Turull: "El president i els polítics assumim totes les conseqüències del 9-N"

El president del grup parlamentari de CiU nega que hagi parlat amb el PSC dels pressupostos

Ara
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari, Jordi Turull, ha assegurat que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com la resta de polítics que donen suport al procés sobiranista estan disposats a "assumir totes les conseqüències del 9-N". En una entrevista a 'El Matí' de Catalunya Ràdio, ha afegit que la determinació del Govern és seguir al capdavant del procés, tot i que ha subratllat que la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que se celebra aquest divendres serà molt important perquè el missatge d'anar "tots a la una" es donarà amb entitats "molt transversals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull s'ha mostrat convençut que el pròxim diumenge serà una "gran festa" a la qual la gent hi anirà a participar "sense por". Ha recordat, a més, que tal i com va dir el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, els Mossos "tenen unes obligacions" però actuaran sempre sota el criteri de "proporcionalitat". De fet, ha subratllat que el procés es celebrarà a 940 municipis i no a un de sol. El dirigent convergent s'ha negat a parlar de desobediència i ha assegurat que, en tot cas, el que s'està fent és "obeir" el mandat dels catalans.

Davant d'una hipotètica inhabilitació d'Artur Mas per part del govern espanyol, Turull ha etsat taxatiu: "Si un president és inhabilitat pel fet de posar una urna i una papereta al segle XXI, entrem en una dimensió desconeguda".

Sobre la carta que Mas enviarà a Rajoy un cop passat el 9-N, Turull ha insistit que es tracta d'un pas més per "carregar-se de raons" de portes enfora. La missiva, ha dit, servirà per dir-li al govern espanyol que el procés sobiranista és "imparable" i que, per tant, Rajoy no el pot seguir ignorant.

Turull també ha volgut deixar clar que en cap moment CiU ha parlat amb el PSC per negociar els pressupostos i ha assegurat que la prioritat serà dialogar amb ERC sobre els comptes. Ha reconegut, però, que les negociacions amb els republicans es van aturar.

stats