Política 27/03/2012

Unió, convençut que el gir de CDC no complicarà la relació amb Rajoy

El partit de Josep Antoni Duran i Lleida assegura que està molt "tranquil" després del congrés dels seus socis, que accentuen l'independentisme de la formació

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Màxima tranquil·litat". Així s'ha expressat el portaveu en temes econòmics de CiU a Madrid i militant d'Unió, Josep Sànchez Llibre, quan li han preguntat pel gir sobiranista de CDC en el congrés del cap de setmana passat. Després de subratllar el "ple respecte" cap a les ponències de CDC, ha assegurat que una cosa és la dinàmica pròpia dels partits, l'objectiu final que es marquen, i una altra el dia a dia dels governs que "reflexionen" i "analitzen si és el moment o no" d'aplicar cada decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No preveig a curt termini dificultats en les possibles negociacions amb les diferents forces polítiques" a Catalunya i a la resta de l'Estat, ha sentenciat, quan se li ha preguntat per les possibles conseqüències del rumb del partit d'Artur Mas i Oriol Pujol pugui tenir en les relacions amb el govern de Mariano Rajoy i el PP. "No té perquè enterbolir" aquestes relacions, ha assegurat.

Sobre l'actitud de CiU de cara als pressupostos generals de l'Estat, que es presenten divendres, ha sigut prudent i ha dit que primer de tot els "estudiaran" abans de decidir el seu posicionament. Ara bé, ha recordat de nou "lleialtat" institucional a Madrid per pagar allò que deu a Catalunya.

stats