Política 25/06/2012

Méndez recorda que la defensa del concert econòmic per a Catalunya no és unànime a la UGT

El secretari general del sindicat s'ha reunit a Madrid amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha avisat aquest dilluns a la tarda que dins del sindicat no tothom defensa la idea del concert econòmic per a Catalunya que avalen els seus companys catalans. Tot i que ha assegurat que el debat sobre el pacte fiscal és "interessant", també ha volgut puntualitzar que a la UGT hi ha veus que "matisen o són diferents" de les tesis majoritàries al sindicat que lidera Josep Maria Álvarez, que "respecten".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Méndez ha posat l'accent en la importància que la reclamació d'un millor finançament per a Catalunya estigui vinculat a un "sòl de despesa social". Per ell, és positiu que el sindicat hagi fet aquesta "connexió" des d'un primer moment.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha defensat que el seu partit aposta per un nou model "ambiciós, just i possible" que condueixi a "un futur que no sigui una aventura, que no sigui un futur incert". Per ell, la proposta del govern de CiU és justament el camí contrari. Navarro ha assegurat que la proposta que defensen els socialistes catalans "coincideix bastant" amb la que defensen el gruix dels sindicats i dels sectors econòmics catalans.

El líder del PSC s'ha mostrar satisfet de com avancen les converses sobre aquest àmbit entre el seu partit i el PSOE.

stats