PARLAMENT
Política 29/03/2011

Allau de crítiques contra la implantació d'uniformes escolars

El PSC ho considera un "debat pobre i carrincló" i ERC creu que "és una visió antiga, rància i paternalista de les desigualtats socials" que serveix com a "cortina de fum"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha considerat que parlar de la implantació d’uniformes escolars és un “debat pobre i carrincló”. Alhora, Nadal creu que el model educatiu “té tantes coses en joc que no sigui la uniformització”

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha expressat que respecta “l’opinió dels pares” i ha dit que n’estan a favor “si els familiars ho volen”. A més, ha afegit que "estan farts de que els governs imposin coses a la ciutadania”.

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha considerat que s’ha presentat la proposta “per amagar les patinades amb la gestió”. També, Miralles creu que “és una de les ocurrències del Govern” ja que aquest “pretén reajustar l’equilibri d’escola pública-privada, que segons la consellera d’Ensenyament el tripartit va trencar”. Per tant, ha afegit que Rigao “vol afavorir el sistema privat”, i que sovint “se li veu la sotana”.

Alhora, la portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, ha titllat la proposta de “cortines de fum” i considera que “és una visió antiga, rància i paternalista de les desigualtats socials”. Així, Simó creu que “les sabates, els mòbils i les vacances ja delaten les diferències econòmiques de cadascú”.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, creu que el Govern “està intentant aplicar allò que ells volen a les seves escoles privades, a les públiques”. Així, afegeix que ho respecta, però que “el fracàs escolar no és perquè els nens vagin vestits diferent”.

stats