CONGRÉS D'UNIÓ
Política 12/05/2012

Vila d'Abadal encara veu intactes les seves possibilitats

L'actual direcció afirma que entre l'opció independentista i la nacionalista de Duran s'ha imposat de nou la segona

Ferran Casas
1 min

SitgesEl candidat a president del comitè de govern d'Unió i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, considera encara que les seves opcions per ocupar el càrrec que, des de l'any 1982, ocupa Josep Antoni Duran i Lleida estan encara intactes. El candidat crític ha admès que les esmenes més importants que ha presentat les ha hagut de retirar o han sigut derrotades però des de la seva candidatura han explicat que moltes d'elles superaven el 30% de suports, alimentant així la possibilitat de plantar cara demà a Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha lamentat que no hi hagi hagut ànim d'incorporar la petició explícita d'avançar cap a l'estat propi i que els delegats s'hagin limitat a demanar estructures d'estat. Especialment dolgut estava perquè se n'hagués rebutjat una de Girona que instava a un estat propi i diferenciat de l'espanyol si la via confederal segueix taponada. L'alcalde de Vic ha sigut especialment crític amb les referències de Duran a CDC en la seva intervenció quan ha assegurat que Convergència no s'havia definit com a independentista. "Igual que ells no es van posar a casa nostra nosaltres no ho hem de fer a casa seva, no està bé. El nostre no és un debat entorn a CDC, és un debat ideològic", ha explicat.

Ramon Espadaler, defensor de la ponència oficial, ha comparegut uns minuts després. Ho ha fet satisfet perquè, ha dit, entre la via independentista o la de seguir sent "un partit nacionalista igual que ho som des de l'any 1931" els compromisaris han escollit la segona via. La ponència ha estat aprovada per assentiment dels delegats.

stats