Política 10/12/2014

Fernández Díaz, sobre la unitat policial secreta a Catalunya: "Veuen persecucions fins i tot en somnis"

El ministre de l'Interior nega a CiU que existeixi un grup dedicat a buscar corrupció a Catalunya, destapat per l'ARA

Ara
2 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ho nega. Diu que ha demanat informació interna i que no existeix una unitat policial secreta destinada a buscar corrupció a les fies sobiranistes, malgrat la informació publicada per l'ARA. Aquest dimecres, interpel·lat al Congrés sobre aquesta qüestió pel diputat de CiU Feliu Guillaumes, ha acusat els nacionalistes de viure en una "obsessió" i de veure "persecucions fins i tot en somnis". "Això és més propi del psiquiatra que del ministre de l'Interior", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la tribuna de la cambra baixa, Fernández Díaz ha assegurat que és "absolutament fals" que hi hagi un grup, d'afers interns de la policia, que es dediqui a aquestes tasques al marge de la legalitat. Segons ha dit, tot plegat neix de la convocatòria per cobrir única plaça, publicada el dia 11 de novembre, a la Unitat de Planificació Estratègica i Coordinació (UPEC). En aquell document, el ministeri de l'Interior valorava com a mèrit el coneixement de llengües cooficials de l'Estat. "Ara resulta que això per a vostès aixeca sospites", ha ironitzat. "És molt difícil demostrar el que no existeix", ha conclòs, visiblement molest, Fernández Díaz.

El responsable de l'Interior ha dit que, pel tipus de delictes que aquest agent ha de perseguir, és lògic saber idiomes i ha negat que el seu destí fos Catalunya.

Prou de "guerra bruta" contra el sobiranisme

Guillaumes, que s'ha fet ressò de la informació publicada per aquest diari, ha acusat el ministre de no perseguir la "veritat" sinó de crear la "mentida interessada". "Faig una apel·lació perquè aquestes unitats, impròpies en una democràcia, desapareguin", ha dit.

El diputat de CiU l'ha instat a aturar "la guerra bruta contra el sobiranisme", amb filtracions a la premsa d'informes apòcrifs que, segons ha dit, en la majoria de casos acaben en un no res, ni tan sols arriben al jutjats. "Faci la seva feina o dimiteixi", ha conclòs. Amb un toc d'ironia, ha assegurat que les proves publicades per la premsa evidencien que, "blanc i en botella", el resultat només pot ser un: "Llet, però de mala qualitat. Mala llet".

stats