Política 06/07/2012

Els líders de l'esquerra busquen com tornar a ser alternativa

Navarro denuncia els incompliments de l'acord d'investidura de Mas per part de CiU

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEls quatre líders de l'esquerra catalana han participat aquest divendres en una taula rodona a la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya, en què s'han preguntat quines són les alternatives que, a nivell nacional, ha d'oferir l'esquerra. Pere Navarro, primer secretari del PSC, Joan Herrera, secretari general d'ICV, Oriol Junqueras, president d'ERC, i Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA, han repassat l'actual moment de l'esquerra catalana. Herrera i Nuet han estat els més insistents sobre la necessitat de fer front comú i edificar una alternativa. Herrera s'ha preguntat “si som capaços de posar-nos d'acord” i ha fet una crida a no renegar de la feina que va fer el tripartit, que ha contraposat a “l'enorme fractura social que crea el govern dels millors”, mentre que Nuet ha demandat la necessitat d'un front anticapitalista “ampli” i ha posat damunt la taula l'exemple de Syriza.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha indicat que ell té clar “qui són els adversaris” i que cal tenir clar el model a defensar malgrat que els accents siguin “diversos”. El líder del PSC també ha defensat la feina que va fer el tripartit, però sobretot la dels ajuntaments governats per l'esquerra, i ha criticat el “model Eurovegas”. El socialista ha recordat el pacte d'investidura que el PSC va fer amb Artur Mas i ha denunciat la manca de voluntat política per complir els acords.

Junqueras s'ha referit al pacte fiscal i a la necessitat de canviar el paradigma en aquest assumpte, perquè deixi de gestionar Espanya, “que ho ha fet fatal”. Ha fet una apel·lació directa al PSC afirmant que els partits d'esquerres han de preguntar-se si estan, en aquest assumpte, “amb les direccions estatals del PSOE, el PP, Foment i Josep Antoni Duran i Lleida o amb el poble”. Herrera ha abonat la seva postura recordant que hi ha hagut un moviment tectònic després de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut que canvia el paradigma nacional.

stats