Política 10/11/2014

UPyD estudia una querella contra el govern espanyol per "permetre la prevaricació" de la Generalitat

Considera que Mas i Rajoy van pactar un procés que és "un fracàs per a l'Estat"

Europa Press
1 min

MadridEl portaveu d'UPyD, Carlos Martínez Gorriarán, ha explicat que el seu partit estudia una querella contra el govern central per "permetre la prevaricació" de la Generalitat en celebrar la consulta i per no aplicar les sentències del Tribunal Constitucional que la impedien. "És un fracàs de l'Estat", ha assegurat Gorriarán. UPyD ja va anunciar divendres que podria plantejar una querella si la consulta es produïa. El seu portaveu ha assegurat aquest dilluns que el 9-N a Catalunya es van incomplir les ordres de l'alt tribunal i que el govern de Mariano Rajoy ha permès "que això es faci".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la seva opinió, queda clar així un "menyspreu a les lleis" que tindrà conseqüències "serioses": "Això és normalitzar l'anormal, que un govern prevariqui i incompleixi la llei i no passi res". El diputat ha advertit que l'executiu espanyol perd legitimitat per exigir el compliment de la llei als ciutadans i permetre així que es faci"un altre pas més en el major descrèdit des de la Transició".

Gorriarán ha assegurat que tal com s'han desenvolupat els esdeveniments sembla "que això estava pactat i no va ser una improvisació", de manera que primer el govern central va fer unes "declaracions altisonants per tranquil·litzar l'opinió pública" per després "tolerar el que ha passat "i que dóna peu a la Generalitat a "pujar un nou graó en el xantatge".

stats