Política 11/06/2014

Rosa Díez: "La fragmentació de l'estat de dret és una posició molt antirepublicana"

La líder d'UPyD defensa la monarquia perquè "un republicanisme basat en principis identitaris o ètnics és pitjor per ser ciutadà"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La líder d'UPyD, Rosa Díez. EFE

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha defensat aquest dimecres la monarquia al Congrés perquè, segons la seva formació, és molt millor que no pas "un republicanisme basat en principis identitaris, ètnics, teocràtic o totalitaris -tots tenim exemples molt propers al cap- és pitjor per ser ciutadà que una monarquia parlamentària i democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha assenyalat que els republicans d'avui són els "que propugnen la fragmentació de l'estat de dret, posició del més antirepublicana, per cert". "No deixa de resultar curiós que els que defensen l'existència de "pobles" preconstitucionals i originaris amb el seu 'dret a decidir', no se n'adonin que això és tant arcaic i reaccionari com creure en el dret diví dels monarques", ha afegit.

Díez ha demanat també al nou monarca "que entengui el seu càrrec com una dignitat plena d'obligacions i no de privilegis ni corrupteles ni per a ell ni per a la seva família, ni per als seus amics de la cort".

stats