Política 29/12/2014

UPyD "està disposada" a concórrer amb C's a les eleccions municipals a Catalunya

La formació liderada per Rosa Díez vol acabar amb els consells comarcals i les diputacions i impulsar fusions entre municipis

Europa Press
1 min

BarcelonaUPyD ha presentat aquest dilluns els seus candidats a les alcaldies a Tarragona, Lleida i Girona i, segons ha assegurat el seu coordinador a Catalunya, Miguel del Amo, la formació està disposada a concórrer amb C's a les eleccions municipals. Segons ha explicat, la formació té la voluntat de sumar i que es facin realitat propostes com acabar amb els consells comarcals i les diputacions i impulsar les fusions entre municipis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat a l'Ajuntament de Tarragona d'UPyD és Jesús Merodio, a Girona encapçala la llista Encarni Conesa, i a Lleida ho fa Pablo Pérez. A Tarragona, Merodio proposa que deixi de ser una "ciutat desaprofitada", per la qual cosa advoca per un rendiment més elevat del port, amb una implantació més arrelada de rutes de creuers. A Girona, Conesa ha defensat més mesures en contra de la pobresa, i a Lleida, Pablo Pérez ha propugnat una gestió més transparent i que els ciutadans puguin tenir accés a tota la informació pública que vulguin consultar.

Malgrat aquest oferiment, a finals de novembre, els màxims dirigents dels dos partits van donar per trencades les negociacions per arribar a un acord en les autonòmiques i les municipals. Tot i les nombroses reunions entre Albert Rivera i Rosa Díez per acostar posicions, els dos partits van descartar presentar-se plegats.

stats