Política 21/10/2014

UPyD denuncia Mas a la Fiscalia pel nou 9-N

Ara / Efe
1 min
Rosa Díez, líder d'UPyD / ARA

BarcelonaUPyD ha presentat aquest dimarts davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una denúncia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per la seva nova proposta de consulta per al 9-N, amb la qual creuen que tracta de "burlar" la suspensió del Tribunal Constitucional (TC). El portaveu d'UPyD, Ramon de Veciana, ha estat l'encarregat de presentar la denúncia, en què s'acusa Mas i el Govern dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i coaccions, per impulsar un procés de participació ciutadana amb la mateixa pregunta que la consulta sobiranista suspesa pel TC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la denúncia, aquesta nova consulta constitueix un "evident frau de llei" que pretén "burlar" la suspensió del Tribunal Constitucional amb una actuació "clarament injusta, iniqua i contrària a dret". Per aquest motiu, demanen a la Fiscalia que accepti la seva denúncia i dugui a terme les actuacions necessàries per restaurar, a criteri seu, la legalitat, fer complir les resolucions del Constitucional i que s'impedeixi l'execució del "frau de llei" que suposa la convocatòria 'de facto' del nou model de consulta.

Demanar voluntaris, un "fet gravíssim"

A les portes de la Fiscalia, el líder d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, ha assegurat que la nova consulta és un "frau de llei" perquè planteja la mateixa pregunta sobre la independència que va suspendre el Tribunal Constitucional de la consulta inicialment prevista per al 9-N. De Veciana ha considerat que hi ha "fets gravíssims" com "pressionar els funcionaris, sobretot els docents", perquè ajudin en l'organització de la nova consulta, "abusant de la jerarquia" des del Govern.

stats