UPyD i Plataforma presenten denúncies contra el 9-N

UPyD ha denunciat el president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d'Educació del Govern, Irene Rigau, i el responsable d'Interior, Ramon Espadaler, i PxC demana que es retirin les urnes

UPyD i Plataforma per Catalunya (PxC) han presentat aquest diumenge denuncies contra el 9-N. Els primers han denunciat el president de la Generalitat , Artur Mas , per desobediència i prevaricació en celebrar la consulta malgrat la seva suspensió i han demanat a la Fiscalia que paralitzi el procés i en detingui els autors . PxC demana de manera urgent que es retirin les urnes dels 1.317 locals i s'identifiqui els organitzadors. 

En la querella d'UPyD , també contra Irene Rigau , consellera d'Educació del Govern , i Ramon Espadaler , responsable d'Interior , s'acusa , a més , tots tres de l'omissió de perseguir delictes " i tots els seus còmplices , cooperadors necessaris , encobridors i coautors " .

Se sol·licita també al ministeri públic que suspengui el procés participatiu , ordeni a les forces de s eguretat de l'Estat que " desallotgin i tanquin" els centres de votació habilitats " amb l'ús proporcional de la força si fos necessari en cas de resistència " i detingui els autors i cooperadors necessaris d'aquesta consulta .

La denúncia ha estat presentada a les nou del matí pel portaveu d'UPyD a Catalunya i membre de la direcció del partit , Ramon de Veciana , als jutjats de Barcelona .

Es tracta de la segona querella d'UPyD contra el president de la Generalitat després de la que va presentar la formació magenta davant el Tribunal Suprem fa just un mes i que va ampliar després en dues ocasions perquè entenia que Mas incomplia les resolucions del Constitucional que van suspendre tant el referèndum sobiranista com la consulta alternativa posterior.

Més continguts de