Política 21/02/2014

UPyD qualifica de "farsa" i "circ mediàtic" l'anunci del desarmament d'ETA

El partit de Rosa Díez considera que la Comissió Internacional de Verificació hauria d'haver informat les autoritats judicials dels seus contactes amb els membres de l'organització terrorista

Efe
1 min
El diputat basc d'UPyD, Gorka Maneiro, en la seva intervenció al ple del Parlament del País Basc

VitoriaEl parlamentari basc d'UPyD Gorka Maneiro ha opinat aquest divendres que l'anunci del lliurament de part dels arsenals d'ETA que ha fet avui l'anomenada Comissió Internacional de Verificació no és més que una "farsa" i un "circ mediàtic" amb el qual la banda terrorista vol aconseguir "impunitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació al final del ple de control que ha celebrat avui el Parlament del País Basc, Maneiro ha afegit també que els membres d'aquesta comissió haurien d'haver informat l'autoritat judicial dels seus contactes amb els membres de l'organització terrorista perquè els haguessin pogut detenir.

El portaveu d'UPyD ha afegit que el vídeo en què es mostra el lliurament d'armes als "verificadors" "no vol dir res" i és una "representació" amb la qual ETA vol condicionar el govern espanyol. En aquest sentit, ha demanat a l'executiu de Mariano Rajoy que apliqui l'estat de dret per derrotar ETA, que, segons ha dit, s'ha de dissoldre de forma definitiva i incondicional.

stats