Política 18/11/2014

UPyD presentarà una altra querella contra Mas, però ara al TSJC

Rosa Díez lamenta que Torres-Dulce no hagi actuat molt abans. "Com si aplicar la llei fos producte d'un consens", assenyala

Efe
2 min

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha anunciat aquest dimarts que aquesta mateixa setmana presentaran una altra querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Ha lamentat, a més, que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, no hagi actuat "molt abans", enlloc de buscar consens durant més d'una setmana. "Com si aplicar la llei fos producte d'un consens", ha puntualitzat. En aquest sentit, ha dit que el fiscal general de l'Estat ha de tenir la seva opinió al marge dels fiscals de zona, en aquest cas de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de recordar les querelles que ha presentat UPyD pels delictes que considera que han comès Mas i el Govern, de desviació de cabals públics, prevaricació i desobediència, i que no han estat admeses pel Tribunal Suprem ni per un jutjat de guàrdia de Barcelona, Díez ha assenyalat que "aquesta mateixa setmana" tornarà a presentar una altra denúncia, en aquest cas davant el TSJC. Ha assenyalat que "lamentablement" el Suprem ha dit que "no és competent", el que, segons la seva opinió, demostra la seva "incompetència". En considerar el Suprem que la competència pertany al TSJC, UPyD plantejarà ara la querella davant aquest tribunal de Catalunya.

Ha assenyalat així mateix que el jutge de guàrdia que va decidir no adoptar mesures cautelars el 9-N quan UPyD va presentar la denúncia va admetre que s'estaven produint els tres delictes denunciats pel seu partit, encara que va considerar que l'actuació cautelar que sol·licitava era "desproporcionada", per la que es va veure que hi havia delicte però es va decidir que se seguís cometent, segons Díez.

Defensa d'una reforma de la Constitució

Després de destacar que el govern central, a través de l'Advocacia de l'Estat, podia haver intervingut, Díez ha dit que "la solució de Catalunya passa per la via política, per la reforma de la Constitució". Ha recordat que UPyD des del seu naixement va dir que era necessària la reforma de la Constitució perquè el model actual és "inviable i insostenible".

Per això, ha apostat per un model federal, "no per acontentar els nacionalistes", ja que això seria un "error" perquè "el nacionalisme és insaciable" i creuen en el "dret a la diferència". El model federal que planteja UPyD aposta per acabar amb les diputacions, amb el sistema foral i la quota basca i per recuperar les transferències de sanitat, educació i justícia.

stats