Política 13/12/2011

Uriel Bertran: “Ha guanyat el dret a la llibertat d’expressió al Parlament de Catalunya”

En una nota de premsa enviada per Solidaritat, Bertran celebra que De Gispert retiri el veto a expressions com “Espanya ens roba” o “espoli fiscal”

Ara
1 min

BarcelonaDesprés de la decisió de la presidenta i la mesa del Parlament de tornar a permetre al Parlament l’expressió “Espanya ens roba”, el diputat de SI Uriel Bertran ha assegurat que finalment “ha guanyat el dret a la llibertat d’expressió al Parlament de Catalunya” i ha celebrat que la mesa i la mateixa presidenta de la cambra “hagin aixecat el veto i la censura al nostre país”. D’altra banda, ha recalcat que expressions com “Espanya ens roba” o “espoli fiscal” són manifestacions que “defineixen la realitat social i econòmica del nostre país”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En segon terme s’ha referit a l’anunci de la Generalitat de Catalunya de reclamar per la via judicial el pagament dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l’Estatut. Pel que fa a aquesta qüestió, Bertran ha emfatitzat que aquesta via és “purament simbòlica” perquè els tribunals espanyols no fallaran en contra del govern espanyol. Per això, ha demanat que la Generalitat no ingressi a la Hisenda i Seguretat Social espanyoles els diners corresponents a les cotitzacions socials i les retencions de l’IRPF dels treballadors de la Generalitat de Catalunya fins que l’Estat no pagui aquests 759 milions i s’ingressin aquests diners a l’Agència Tributària de Catalunya com a forma de “compensar el deute entre administracions”. El diputat ha reclamat al conseller Mas-Colell un acte de “compromís” i “fermesa” perquè si “volem recuperar els recursos econòmics de Catalunya cal plantar cara a l’Estat”.

stats