Publicitat
Publicitat

El PNB ofereix mà estesa a Rajoy per consolidar la pau a Euskadi

El president dels nacionalistes bascos afirma a la Moncloa que vol impulsar un "gran consens entre totes les sensibilitats polítiques"

El president del Partit Nacionalista Basc (PNB), Iñigo Urkullu, s'ha reunit aquesta tarda a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El líder nacionalista ha trobat Rajoy "receptiu" a les seves propostes per consolidar la pacificació d'Euskadi. Urkullu li ha estès la mà amb "discreció" i "amb el màxim nivell de suport" per "girar el full negre" de la història del terrorisme i "obrir el full blanc de la concòrdia". Per fer-ho, ell ha reiterat a Madrid la proposta d'impulsar un "gran consens entre totes les sensibilitats ideològiques" per encetar "un nou temps" a Euskadi. Això inclou, per ell, l'esquerra abertzale, encara sense presència al Parlament basc. "Tinc l'esperança que el president del govern espanyol sabrà gestionar els seus temps", ha dit.

Urkullu també s'ha mostrat particularment sensible a les polítiques econòmiques de Rajoy i, després de precisar que el PNB i el PP no són socis, ha reconegut que surt de la Moncloa més convençut que "és temps de sacrificis" i que els nacionalistes bascos seran "conseqüents".

El dirigent basc i Rajoy també han abordat la política penitenciària que afecta els presos d'ETA i ha admès que l'esquerra abertzale sap que no és hora de solucions globals, que suposin una "amnistia". Ha reiterat que la seva formació és partidària de l'apropament, és a dir, de fer una lectura no restrictiva de la legalitat en vigor.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT