POLÍTICA
Política 05/07/2012

Unanimitat al Parlament perquè les campanyes electorals durin menys

Tots els grups de la cambra catalana voten part d'una moció de C's que també advoca per un sol enviament conjunt de propaganda electoral per abaratir les campanyes. CiU, PSC i PP, però, rebutgen prohibir a les entitats financeres que condonin deutes als partits

Acn
1 min
Albert Rivera, president de Ciudans, a l'entrevista als 'Matins' de Tv3

BarcelonaEl Parlament s'ha posicionat aquest dijous per unanimitat a favor de la reducció de la durada de les campanyes electorals. Tots els grups de la cambra han aprovat part d'una moció de Ciutadans que insta el Govern a fer els tràmits que calgui perquè l'Estat faci els canvis legals que permetin modificar els períodes electorals. La moció també demana la reducció de la despesa dels partits durant les campanyes i advoca per l'enviament conjunt de tota la propaganda electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de C's, Albert Rivera, ha criticat, però, que els grups no hagin acceptat que es demani prohibir la condonació dels deutes als partits polítics per part de les entitats financeres. En el punt que demanava prohibir les condonacions dels deutes, C's només ha rebut el suport d'ICV-EUiA, ERC i SI, i la resta de grups (CiU, PSC, PPC) han justificat que aquest punt ja s'ha inclòs en la modificació de la llei de finançament de partits que s'està tramitant a les corts espanyoles.

La moció de C's també demanava als grups parlamentaris que donessin suport a tota una sèrie de canvis legals, com canviar l'actual model de llistes tancades o adoptar el mecanisme de les eleccions primàries perquè els partits escullin els seus càrrecs públics. Canvis que els grups han explicat que s'hauran de tractar en el marc del debat de la llei electoral catalana, aturat des de les últimes eleccions.

stats