Política 05/10/2017

"Unim-nos per salvar la democràcia": la crida de Colau contra la repressió del PP

L'alcaldessa carrega contra el govern de Rajoy per ocultar la "brutalitat" de l'1-O i no dialogar

Ara
2 min
Colau exigeix “responsabilitat” a la CUP pels pressupostos

Barcelona"Si normalitzem el que va passar l'1 d'octubre a Catalunya hi perdem tots". Aquest és el missatge que ha volgut difondre avui, a través de les xarxes socials –en castellà i anglès–, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que condemna la reacció violenta del govern del PP contra el referèndum i fa una crida a tothom a unir-se en defensa de la democràcia i fer fora "a qui ha ordenat aquest despropòsit". Colau remarca que bona part de la informació del que està passant a Catalunya no està arribant a la gent que viu en altres punts de l'Estat. Assegura que el govern Rajoy "insisteix en la seva gran mentida": que nega que l'1-O hi hagués violència i acarnissament.

"Fa molt de temps que la dreta espanyola ha creat una imatge falsa i distorsionada del que passa a Catalunya. Parlen de totalitarisme, de convivència trencada, d'una població atemorida per separatistes violents", defensa Colau, que nega que diumenge s'actués amb proporcionalitat, com defensa el govern de Madrid, i recorda les imatges de dones empeses escales avall o del jove que pot perdre la visió per l'impacte d'una pilota de goma.

L'alcaldessa insisteix en el seu escrit que ella ni és independentista ni dona suport a la via unilateral del Govern. "Però hi ha una cosa que està per sobre del que opinem uns o altres i que hauria d'unir-nos a tots els que creiem i defensem els drets, les llibertats i la democràcia: l'ús de la violència d'estat contra població pacífica és inadmissible", afegeix.

Colau defensa que ens trobem davant una crisi d'estat sense precedents i es confessa preocupada per la falta de diàleg entre les dues parts, però assegura que el que realment seria "trist" és que es tanquessin els "llaços de fraternitat" que uneixen les persones. I, per això, fa una crida a tothom a no justificar la violència. "Ens han pegat. Ens han fet mal. No serà fàcil oblidar això. Necessitem el vostre suport", defensa. I assegura que el que es va viure a Catalunya pot passar demà en un altre lloc i que, per tant, ningú no pot restar indiferent. Diu, en definitiva, que qui hi perd és la democràcia i demana que la gent s'uneixi per defensar-la, "per fer fora qui ha ordenat aquest despropòsit i és incapaç de trobar-hi una solució política i pacífica".

stats