Política 10/11/2014

Unió descarta avançar eleccions i veu prioritari un "pacte polític" amb l'Estat per fer una consulta "legal"

El secretari general del partit, Ramon Espadaler, sosté que Madrid "no pot ignorar" la realitat catalana i crida a trobar una "sortida política" al desig de "canvi profund"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dilluns que "no és tolerable que el govern de l'Estat continuï amb la ceguesa" de mantenir una actitud "d'ignorar" la realitat catalan expressada ahir a la jornada de participació del 9-N. "Cal una sortida política per al desig de canvi profund que ve de Catalunya", ha apuntat Espadaler. "Ara no és l'hora d'eleccions, és hora de governar. És l'hora de negociar un pacte polític que permeti una consulta legal", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja no valen més negatives, no s'ha de mirar cap a un altre costat", ha argumentat el conseller d'Interior, que ha avalat la crida a la unitat feta pel president de la Generalitat, Artur Mas. "La solució no passa per la judicatura", ha indicat sobre les suspensions del Tribunal Constitucional sobre el procés. En cas que no existeixi pacte amb l'Estat per fer el referèndum, Espadaler ha apuntat que estaran "abocats" a unes eleccions plebiscitàries.

El dirigent democristià ha fet una valoració "altament positiva" de la jornada de participació a pesar de les "dificultats" existents en el procés. "És un èxit ciutadà", ha apuntat, al mateix temps que admetia que s'han superat les expectatives previstes. Unió també ha volgut agrair als voluntaris la feina feta i ha posat de manifest el "civisme" i el "respecte" que van presidir la jornada d'ahir.

Espadaler ha comparegut acompanyat de Montse Surroca, diputada al Congrés dels Diputats i nova portaveu del partit des de fa dues setmanes.

stats